Universiteit Leiden

nl en
Balthasar Coymans door Frans Hals
Balthasar Coymans ~ Wiki Commons

Vici subsidie voor Cátia Antunes

De discussie over Nederlands koloniale verleden gaat doorgaans voorbij aan de economische voordelen die door Nederlandse bedrijven behaald werden in de koloniale rijken van Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje. Dit project brengt de hierdoor gegenereerde welvaart in kaart en geeft aan het debat over het Nederlandse koloniaal verleden een nieuwe wending. Cátia Antunes, Hoogleraar geschiedenis van mondiale economische netwerken, ontving een Vici-beurs voor dit onderzoeksprogramma.

Rijk geworden van andermans koloniën?

 

~ Vertaling van dit artikel volgt zsm. Zie eventueel de Engelse versie ~

Vici-beurs van NWO

Cátia Antunes is een van de drie Leidse onderzoekers die deze ronde een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro heeft ontvangen.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en te financieren. Een van de instrumenten daartoe is de Vernieuwingsimpuls die talentvolle en creatieve onderzoekers persoonsgebonden financiering biedt. Dit programma bestaat uit de Veni voor pas gepromoveerde onderzoekers, de Vidi, voor onderzoekers die na hun promotie al enkele jaren onderzoek hebben verricht, Vici voor ervaren onderzoekers die hebben aangetoond een eigen onderzoekslijn te kunnen ontwikkelen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.