Universiteit Leiden

nl en

Podcast: oorlog in je telefoon

Er zit een stukje oorlog in je telefoon. In vrijwel ieder mobieltje zitten namelijk grondstoffen uit conflictgebieden. En met de verkoop van die grondstoffen wordt ook nog eens de strijd gefinancierd, bijvoorbeeld in de Democratische Republiek Congo.

Wat kunnen we doen om deze cirkel te doorbreken? In deze aflevering van Enkeltje Wetenschap gaat presentator Merijn van Nuland in gesprek met Daniëlla Dam, die veel heeft gepubliceerd en geadviseerd over vraagstukken op het gebied van beheer van natuurlijke hulpbronnen. Zij vertelt dat er wel degelijk een oplossing denkbaar is...

Beeld: Joli werkt onder zware omstandigheden in de mijnen van Kailo, Democratische Republiek Congo (copyright Julien Harneis via Flickr).

Abonneren

Benieuwd naar de volgende afleveringen? Abonneer je op Enkeltje Wetenschap via de volgende kanalen:

  • Soundcloud
  • iTunes
  • Spotify
  • Castbox
  • Stitcher
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.