Universiteit Leiden

nl en

Lisa Bruil wint de Kees Bakker-Prijs

Studente Lisa Bruil van het Instituut Biologie Leiden mocht op 16 januari de jaarlijkse prijs van de Stichting Prof. dr. K. Bakker-Fonds in ontvangst nemen voor haar uitmuntende resultaten als bachelorstudent.

Lisa Bruil met het certificaat van de Kees Bakker-Prijs.

Lisa Bruil ontving de Kees Bakker-Prijs uit handen van emeritus hoogleraar Eddy van der Meijden in de aanwezigheid van de opleidingsdirecteur van het IBL hoogleraar Han de Winde. De jury was unaniem onder de indruk van Lisa's excellente theoretische en praktische prestaties op alle academische vlakken van haar bachelorstudie (Cum laude, 8,4) bij de Universiteit Leiden.    

De prijs bestaat uit een certificaat en een bedrag van €1500. Het geld is bestemd om internationale wetenschappelijke ervaring op te doen. Ieder jaar wordt de prijs toegekend aan de beste bachelorstudent aan het Instituut Biologie Leiden met de hoogste cijfers en de ambitie om te specialiseren in evolutionair en/of ecologisch onderzoek. Lisa wil het geld besteden aan een master of stage in het buitenland op het gebied van ecologie, gedrag en conservatie.

Over Kees Bakker

Kees Bakker was Hoogleraar Dierecologie bij het Instituut voor Evolutionaire en Ecologische Wetenschappen, dat in 2009 is samengegaan met het Instituut voor Moleculaire Plantkunde tot het Instituut Biologie Leiden. Hij stond bekend om zijn experimentele studies naar competitie bij Drosophila en hij was een levendig voorstander van de evolutionaire aanpak. In 1991 ging Bakker met pensioen; hij overleed in 2010. Zijn onderzoeksveld is voortgezet bij het IBL door diverse specialisten op het gebied van planten, insecten en microbiële ecologie; zie bijvoorbeeld de profielpagina's van Martijn Bezemer, Peter Klinkhamer, Daniel Rozen, Klaas Vrieling en Maurijn van der Zee.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.