Universiteit Leiden

nl en

Vermelding Tanja Bender in boek Recognising 100 Years of Women in Tax

Hoogleraar Internationaal Belastingrecht Tanja Bender heeft een vermelding gekregen in het boek Recognising 100 Years of Women in Tax.

Tanja Bender

De Nederlandse tak van de International Fiscal Association (IFA) werd gevraagd om Nederlandse toonaangevende vrouwen binnen het belastingrecht voor te dragen. Naar aanleiding van dat verzoek werd Bender met profielschets opgenomen in het boek (.pdf). Ze is daarmee de enige Nederlandse die genoemd wordt in het boek.

Bender noemt haar uitverkiezing een grote eer. 'Ik zie het als een erkenning voor wat ik heb bijgedragen aan de gemeenschap van beoefenaren van het internationaal belastingrecht. Daarbij vind ik het heel goed dat organisaties zoals de International Fiscal Association diverser worden. Sinds mijn eerste IFA-congres in 1993, waar ik een van de weinige vrouwen was, zijn er steeds meer vrouwen actief en zichtbaar geworden in het internationaal belastingrecht. Dat is een goede ontwikkeling en ik zie dit boek als een bevestiging daarvan. Ik ben heel trots op mijn opname in het boek.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.