Universiteit Leiden

nl en
Lipsiusgebouw
Hielco kuipers

Verbouwing Lipsiusgebouw

In het Lipsius wordt vanaf nu veel verbouwd. In de zomer van 2020 moeten er 23 onderwijszalen gereed zijn in het gebouw. Deze zalen worden gebouwd omdat de onderwijszalen in de P.N. Van Eyckhof/Van Wijkplaats dan niet meer gebruikt kunnen worden. Deze panden moeten in de zomer van 2020 leeg zijn in verband met de renovatie die later dat jaar gepland staat.

Verbouwing

De werkzaamheden in het Lipsius zullen worden uitgevoerd door bouwbedrijf Huurman Leiden BV en vinden plaats tussen 7.00 en 16.00 uur op de eerste en tweede verdieping. Tijdens de verbouwing blijft het gebouw open. Er kan geluidsoverlast zijn tussen 7.00 en 9.00 uur ’s ochtends. De sloopwerkzaamheden duren tot en met vrijdag 17 januari 2020. De werkzaamheden om de nieuwe zalen te bouwen starten daarna en zullen doorgaan tot eind mei 2020.

Waarom is dit nodig?

De gebouwen P.N. Van Eyckhof en Van Wijkplaats worden vanaf eind 2020 grondig verbouwd. Na deze verbouwing zijn er in 2022 meer dan 700 onderwijs- en zelfstudieplekken, twee hoorcollegezalen, werk- en vergaderkamers, common rooms en de bibliotheken in de panden. Door deze renovatie kan er tijdens die periode geen gebruik worden gemaakt van de onderwijszalen. De nieuwe onderwijszalen in het Lipsius gebouw moeten dit zalentekort oplossen.

Verdere vragen

Tijdens de verbouwing in het Lipsius gebouw loopt er een toezichthouder rond. Hij is het aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over de verbouwing en is te herkennen aan zijn kleding (geel hesje). Is hij niet direct te vinden, vraag dan naar hem bij de informatiebalie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.