Universiteit Leiden

nl en

Rechter Christine van den Wyngaert te gast bij Leiden University College

Op 5 december 2019 gaf Rechter Christine van den Wyngaert een gastcollege bij LUC getiteld: ‘International criminal justice; A view from the Bench’.

Kosovo

Het evenement werd georganiseerd door Maria Pichou, UD Public International Law and Human Rights, werkzaam voor de major International Justice bij LUC. Rechter Christine van den Wyngaert is momenteel werkzaam als rechter bij het Kosovo Specialist Chambers & Specialist Prosecutor’s Office. Van 2009 tot 2018 was zij verbonden aan het Internationaal Strafhof, van 2003 tot 2009 aan het International Joegoslavië Tribunaal en van 2000 tot 2002 was zij als ad-hocrechter werkzaam bij het Internationaal Gerechtshof.

  • Foto1: Dr. Maria Pichou en Rechter Christine van den Wyngaert  
  • Foto2: Christine van den Wyngaert bij LUC The Hague

Uitdagingen

Tijdens haar inspirerende college ging de rechter in op de ontwikkeling van het internationaal strafrecht en de huidige uitdagingen waar het ICC mee te maken heeft. Rechter Christine van den Wyngaert heeft onlangs de Vespasian V. Pella Medaille  mogen ontvangen voor haar bijdrage aan de internationale rechtspraak. De Vespasian V Medaille wordt uitgereikt door de International Association of Penal Law en is slechts drie keer eerder uitgereikt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.