Universiteit Leiden

nl en

Rechtenstudente Aoife Fleming spreekt op VN-klimaatconferentie Madrid

Als VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling is de Leidse studente momenteel in Madrid voor de VN-klimaatconferentie COP25.

In het Klimaatakkoord van Parijs (2015) is een raamwerk gecreƫerd voor emissiereductie en nu wordt er in Madrid onderhandeld over hoe daar invulling aan te geven, zoals door klimaatadaptatie en CO2-markten.

Aoife Fleming (uiterst links) met onder anderen minister Kaag (tweede van rechts)

Aoife zit bepaald niet stil in de Spaanse hoofdstad. 'Zo is het gelukkig gelukt om in een gesprek met minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking ervoor te zorgen dat binnen een emissiereductie-partnership dat Nederland momenteel voorzit, de stem van jongeren een structurele plek krijgen', vertelt ze. 'Ook heb ik samen met andere jongerenorganisaties en vertegenwoordigers een brief geschreven aan de Europese Commissie om de noodzaak van ambitieuze klimaatdoelstellingen te benadrukken, die we gisteren aan eurocommissaris Frans Timmermans hebben overhandigd.'

Onmisbaar

In oktober werd Aoife verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordiger. Als jongerenvertegenwoordiger zet ze zich in om op zoveel mogelijk plekken te benadrukken dat de stem van jongeren onmisbaar is in toekomstplannen op het gebied van klimaat.

Eerder zette ze al de collegereeks Duurzaamheid & Recht op binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, waarmee ze wil bereiken dat studenten nu al kunnen nadenken over juridische duurzaamheidsvraagstukken. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.