Universiteit Leiden

nl en

Gilles van Wezel in media over oeroude bacteriën uit mammoetpoep

Hoogleraar Moleculaire Biotechnologie Gilles van Wezel van het Instituut Biologie Leiden sprak met het populair-wetenschappelijke Scientias en bij BNR Nieuwsradio over een project waarin onderzoekers millennia oude bacteriën tot leven hebben gewekt.

De bacteriën waren gevonden in mammoetpoep, afkomstig van een mammoet die 40.000 jaar in de permafrost bewaard is gebleven. Van Wezel en zijn team doen onderzoek naar antibiotica en antibioticaresistentie, en hopen met deze oeroude bacteriën nieuwe aanknopingspunten te vinden.

Van Wezel licht het onderzoek kort toe bij BNR Nieuwsradio (van 2:19:25 - 2:22:20 min.)

Lees hier het artikel van Scientias.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie