Universiteit Leiden

nl en

Bloggen over Diplomatiek in de Stad van Vrede en Recht

Het The Hague Diplomacy Blog is het nieuwe blog van het The Hague Journal of Diplomacy (HJD), het onderzoeksvakblad voor de studie van diplomatie dat zijn thuis heeft bij ISGA.

Het blog is bedoeld om HJD onder de aandacht brengen van een breder publiek en richt zich op de diplomatieke aspecten van onderwerpen binnen de internationale politiek. Voor HJD co-hoofdredacteur Jan Melissen is het niet meer dan logisch om in de stad van Vrede & Recht de discussie over diplomatie aan te gaan met breder en globaal publiek.

The Hague Diplomacy Blog

Het The Hague Diplomacy Blog heeft ook academische ambities. Het wil discussies op gang brengen, nieuwe concepten introduceren, innovatieve methodologieën onderzoeken en op zoek gaan naar nieuwe onderwerpen voor academisch onderzoek. Het blog zal ruimte geven aan beleidsmakers en wetenschappers, gevestigde en startende onderzoekers. Zij zullen aandacht besteden aan de verschillende manieren waarop diplomatie de internationale politiek beïnvloed, diplomatieke innovatie in een snel-veranderende politieke en sociale context en, om nog maar eens een voorbeeld te noemen, het raakvlak tussen technologie en diplomatie.

Blog November: Andrew Cooper

De november-editie van deze maandelijkse serie, geschreven door de Canadese wetenschapper Andrew Cooper, gaat over een onderwerp dat regelmatig in het nieuws staat: de uitdagingen voor de diplomatie in dit tijdperk van populisme. De opkomst van machtshebbers met verschillende ideologische overtuigingen in het Oosten, het Mondiale Zuiden en in het hart van de Westerse alliantie heeft de Nederlandse diplomatie en die van andere landen overrompeld. Cooper onderzoekt de aard van deze uitdaging en hij doet suggesties over hoe de diplomatieke praktijk in landen die de liberale internationale orde beschermen hier het beste op in kunnen spelen.

Je kunt het maandelijkes The Hague Diplomacy Blog hier lezen, of volg het The Hague Journal of Diplomacy op @Hague_Jour_Dipl (Twitter) of LinkedIn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.