Universiteit Leiden

nl en

Informaticastudenten op-een-na beste van Nederland in hackwedstrijd

Op 7 September deed het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) met een team van zes studenten mee aan de eerste editie van het Capture the Flag event ‘Challenge the Cyber’. Ze behaalden de tweede plaats in deze nationale hackwedstrijd voor studenten.

Nek-aan-nek race

In totaal streden 13 teams voor de titel. ‘Tot op het laatste moment gingen we nek-aan-nek met de nummer één, en stonden we met bijna tweemaal zoveel punten als de nummer 3 op flinke afstand van de rest. Een enorme prestatie dus!,’ zegt universitair docent Erik van der Kouwe, die de studenten begeleidde. 

Ruimteschip hacken

De challenge speelde zich af onderweg naar Mars. Vijftien cruciale onderdelen van een ruimteschip waren offline gegaan. De studenten moesten deze onderdelen hacken om het ruimteschip weer te laten vliegen. Het team dat als eerste met een intact ruimteschip op Mars aankwam won. 

Voor meer informatie over de wedstrijd, bekijk de website van Challenge the Cyber.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.