Universiteit Leiden

nl en
Ars Electronica/C. Sonnleitner

SpaceEU communiceert wetenschap aan 1,5 miljoen mensen

Op 5 september is het project spaceEU gelanceerd op het Ars Electronica Festival in Linz, een van de grootste festivals op het gebied van wetenschap, technologie en mediakunst ter wereld. SpaceEU bevordert een jonge, creatieve en inclusieve Europese ruimtevaartgemeenschap door middel van een uniek programma van onderwijs en publieke betrokkenheid. Europa steunt het project, dat geleid wordt door de Sterrewacht Leiden, met 1 miljoen euro.

spaceEU implementeert een spannend ruimtevaartprogramma om de belangstelling van jongeren te wekken voor wetenschap, techniek en kunst en hen aan te moedigen om na te denken over een carrière in de astronomie of ruimtevaart. Het is in het bijzonder gericht op meisjes en achtergestelde gemeenschappen. Het project inspireert en verbreedt jonge geesten, ontwikkelt een gevoel van Europees en mondiaal burgerschap en bevordert langdurige samenwerkingen tussen mensen uit verschillende landen en met een verschillende culturele achtergrond. Het project loopt tot november 2020.

Voor meer informatie over spaceEU, zie de Engelse versie van het nieuwsbericht. 

Middag van Ontdekkingen 

Op 21 september organiseert spaceEU een aantal activiteiten voor jongeren in Leiden, tijdens de Middag van de Ontdekkingen in het Rijksmuseum van Oudheden.

De jongerententoonstelling 'Step Into Space' is onderdeel van het spaceEU-project (Philipp Greindl)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.