Universiteit Leiden

nl en

Het lokale perspectief voor de naleving van Europese wet- en regelgeving over luchtkwaliteit

Elena Bondarouk, universitair docent aan de faculteit Governance and Global Affairs, is 27 augustus gepromoveerd met haar proefschrift over de lokale uitvoering van het EU-luchtkwaliteitsbeleid. Haar onderzoek is opgenomen in EuropaDecentraal.

In haar proefschrift wordt onderzocht hoe verschillende Nederlandse gemeenten de Europese richtlijn Luchtkwaliteit hebben geïmplementeerd en waarom sommige gemeenten meer doen om hun burgers te beschermen tegen luchtvervuiling dan anderen.

Ook bekijkt Bondarouk in een systematische literatuurstudie wat er bekend is over de succesfactoren van de uitvoering van de Europese regels in andere lidstaten en op andere beleidsterreinen. Bondarouk benadrukt het belang van het lokale perspectief voor de naleving van Europese wet- en regelgeving. De vraag ‘Hoe kunnen we verklaren waarom Nederlandse gemeenten verschillen in hun implementatieprestaties van de EU-richtlijn Luchtkwaliteit?’ staat centraal in het onderzoek.

Lees het volledige artikel van Europa Decentraal over haar proefschrift hier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.