Universiteit Leiden

nl en

Hoe verandert jouw dna door wat je moeder at?

Wat een moeder tijdens haar zwangerschap eet, kan de gezondheid van haar kind beïnvloeden, ook op latere leeftijd. Sterker nog: het kan het dna van het kind beïnvloeden! Epigeneticus Bas Heijmans legt uit bij de Universiteit van Nederland uit hoe dat werkt.

Waarom wordt de één dik van een patatje en kan een ander zoveel eten als hij wil zonder aan te komen. Dit heb je waarschijnlijk te danken aan je goede genen! Bedankt pap en mam. Maar wist je dat jouw omgeving ook invloed kan uitoefenen op je dna? Epigeneticus Bas Heijmans doet onderzoek naar de Hongerwinter en hoe het dna van de kinderen verwerkt in deze voedselarme tijd aangepast is en kan leiden tot overgewicht.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie