Universiteit Leiden

nl en

Archeologisch bronstijdonderzoek David Fontijn leidt tot jeugdboek 'Brons'

Op zondag 16 juni 2019 presenteerden archeoloog David Fontijn, auteur Linda Dielemans en illustrator Sanne te Loo hun nieuwe jeugdboek: Brons. Het boek put uit de resultaten van Fontijns project Economies of Destruction, over de moedwillige depositie van kostbare bronzen voorwerpen tijdens de bronstijd. De presentatie vond plaats op een passende locatie: het Rijksmuseum van Oudheden.

David Fontijn, Sanne te Loo en Linda Dielemans (met een replica van het Zwaard van Ommerschans). Foto: Luc Amkreutz

Over 'Brons'

Denk aan het meest waardevolle dat je hebt. Het allerduurste, allermooiste, het meest bijzondere. Dat zou je nooit weggooien. Meer dan vierduizend jaar geleden, in de bronstijd, verdwenen prachtige bronzen spullen in mistige moerassen. Een naald, een bijl, een zwaard én een heel bijzonder wapen waarvan er maar zes op de wereld bestaan. Waarom werden die spullen daar achtergelaten? Om het antwoord te vinden, nemen Linda Dielemans, Sanne te Loo en professor David Fontijn je mee naar de bronstijd, zodat je alles te weten komt over de geheimzinnige plekken en spannende gebeurtenissen uit het boek.

Zie voor meer informatie de website van Linda Dielemans.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.