Universiteit Leiden

nl en

Nieuw Career Platform voor jonge onderzoekers

Universiteit Leiden heeft een nieuw online platform in het leven geroepen voor jonge onderzoekers. De website helpt promovendi en postdocs zich te oriënteren op een carrière binnen of buiten de wetenschap.

Onderzoek wijst uit dat een deel van de jonge onderzoekers binnen de wetenschap aan het werk blijft, maar dat 70 procent van alle jonge wetenschappers uiteindelijk buiten de academische wereld aan de slag gaat. Hun kansen op een goede baan zijn uitstekend maar ze kunnen problemen ondervinden bij de voorbereiding op een baan buiten de wetenschap, bijvoorbeeld bij het kiezen van een werkveld.  

Loopbaanoriëntatie

Het nieuwe Career Platform is toegankelijk voor alle onderzoekers. Op het platform kunnen jonge wetenschappers beroepskeuzetests doen, online cursussen loopbaanoriëntatie volgen, inspirerende testimonials van alumni bekijken en eenvoudig een afspraak maken met een loopbaancoach.

Vicerector magnificus Hester Bijl is erg te spreken over het nieuwe platform: ‘De Universiteit Leiden hecht grote waarde aan de loopbaanoriëntatie van haar wetenschappers, of dat nu binnen of buiten de wetenschap is. Het nieuwe Career Platform bundelt de al bestaande loopbaanbegeleiding én biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden voor jonge onderzoekers om zich te oriënteren op de volgende stap in hun carrière.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.