Universiteit Leiden

nl en

Nathaniel Martin in de Volkskrant over wc’s in de ruimte

Duitse wetenschappers hebben samen met NASA een bacteriedodende coating ontwikkeld voor ruimtetoiletten. Hiermee hopen ze astronauten in ruimtestations te beschermen tegen ziekteverwekkers. Hoogleraar Biologische chemie Nathaniel Martin werpt in de Volkskrant zijn licht op de ontdekking: ‘Je verwacht geen nare bacteriën daarboven, maar het kan geen kwaad om te experimenteren.’

Sterkere bacteriën?

Door het gebrek aan zwaartekracht kunnen bacteriën op een ruimtestation sterker zijn dan op aarde. De ontwikkelde bacteriedodende coating dient om de astronauten te beschermen voor dit gezondheidsgevaar. Martin nuanceert het gevaar dat de onderzoekers noemen. Aangezien de gevonden bacteriën in het ruimtestation niet resistent zijn tegen alle soorten antibiotica, valt dat gevaar mee, stelt hij. ‘Ook leven de meeste van de gevonden soorten gewoon op de menselijke huid. Er zit niets onverwachts tussen’, aldus Martin in het artikel.

In de media

Lees het hele bericht uit de Volkskrant hieronder. Ook Foodlog besteedde aandacht aan het artikel:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.