Universiteit Leiden

nl en

Mensen met hersenletsel leren beter navigeren

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben vaak moeite met navigeren. Neuropsycholoog Ineke van der Ham heeft een training ontwikkeld waarmee deze mensen hun navigatievermogen kunnen verbeteren.

In Nederland hebben ruim 650.000 mensen hersenletsel opgelopen door bijvoorbeeld een hersenbloeding of -kneuzing. Van deze mensen heeft één op de drie grote problemen met de weg vinden. In deze video vertelt Ineke van der Ham over haar onderzoek en de navigatietraining die zij heeft ontwikkeld.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Tekst & video: Sean van der Steen
Mail de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.