Universiteit Leiden

nl en

Mensen met hersenletsel leren beter navigeren

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben vaak moeite met navigeren. Neuropsycholoog Ineke van der Ham heeft een training ontwikkeld waarmee deze mensen hun navigatievermogen kunnen verbeteren.

In Nederland hebben ruim 650.000 mensen hersenletsel opgelopen door bijvoorbeeld een hersenbloeding of -kneuzing. Van deze mensen heeft één op de drie grote problemen met de weg vinden. In deze video vertelt Ineke van der Ham over haar onderzoek en de navigatietraining die zij heeft ontwikkeld.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Tekst & video: Sean van der Steen
Mail de redactie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.