Logo Universiteit Leiden.

nl en

Navigeren kun je leren!

Iedere dag doen we het: het vinden van de weg. Naar ons werk of school, of gewoon naar de badkamer. Meestal gaat het goed, maar af en toe verdwalen we, weten we niet meer goed te navigeren en raken we de weg kwijt.  

Maar hoe doen we dat eigenlijk, navigeren?

Daarover gaat dit onderzoek: meten hoe goed jij de weg kunt vinden. We kijken ook naar hoe mensen daarin verschillen. Klopt het dat mannen beter kunnen kaartlezen? En als je ouder wordt, verlies je dan het overzicht? Door mee te doen met dit onderzoek zorg je dat we een antwoord vinden op deze vragen en help je ons met het ontwikkelen van een behandeling die mensen met navigatieproblemen weer de weg laat vinden.

Het onderzoek begint met een paar vragen. Daarna laten we je een video zien van een verkenningstocht naar een nieuw ontdekte planeet. Na de video stellen we je een paar vragen. We willen weten hoe goed jij deze tocht hebt onthouden en hoe je dat doet. Op basis van je prestatie krijg je een persoonlijk navigatieprofiel, met tips over hoe je (nog) beter de weg kunt vinden, want navigeren kun je leren.

Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten.

Doe mee met het onderzoek!

Heeft u niet-aangeboren hersenletsel?

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie