Logo Universiteit Leiden.

nl en

Navigeren kun je leren!

Iedere dag doen we het: het vinden van de weg. Naar ons werk of school, of gewoon naar de badkamer. Meestal gaat het goed, maar af en toe verdwalen we, weten we niet meer goed te navigeren en raken we de weg kwijt.  

Maar hoe doen we dat eigenlijk, navigeren?

Dit hebben wij onderzocht tijdens het publieksonderzoek van het Weekend van de Wetenschap in 2018. We hebben gemeten hoe goed men de weg kan vinden en hoe mensen daarin verschillen. Klopt het dat mannen beter kunnen kaartlezen? En als je ouder wordt, verlies je dan het overzicht?

Het verzamelen van gegevens voor dit onderzoek is reeds afgerond. Toch kun je de test nog steeds uitvoeren om jouw eigen navigatievaardigheden te bekijken. De test begint met een paar vragen. Daarna laten we je een video zien van een verkenningstocht naar een nieuw ontdekte planeet. Na de video stellen we je een paar vragen. We willen weten hoe goed jij deze tocht hebt onthouden en hoe je dat doet. Op basis van je prestatie krijg je een persoonlijk navigatieprofiel, met tips over hoe je (nog) beter de weg kunt vinden, want navigeren kun je leren.

De test duurt ongeveer 10 minuten.

Naar de test!

Heeft u niet-aangeboren hersenletsel?

Klik hier om mee te doen aan onderzoek naar een navigatie revalidatie training!

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.