Universiteit Leiden

nl en

Laura Heitman genomineerd voor Prix Galien

Laura Heitman van het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) is genomineerd voor de Prix Galien Research Award. Deze belangrijke farmaceutische prijs bekroont jonge, vooraanstaande onderzoekers wiens wetenschappelijk onderzoek van grote betekenis is voor fundamenteel of klinisch geneesmiddelenonderzoek.

Betere medicijnen

Heitman is genomineerd voor haar belangrijke bijdragen aan het veld van de farmacochemie. Ze werkt aan nieuwe concepten die betere geneesmiddelen tot stand kunnen brengen, die veiliger en effectiever zijn. Zo bestudeert ze bijvoorbeeld de bindingskinetiek van medicijnen: de duur van de binding tussen een medicijn en de werkzame plaats in het lichaam. Heitman haalde hiervoor al verschillende beurzen binnen, zoals een Veni- en Vidi-beurs, en publiceerde in 2016 een artikel in Nature.

Ceremonie

Op 2 oktober zal Heitman tijdens een avondvullende ceremonie horen of ze heeft gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een medaille. ‘Als ik win, wil ik met dit geld in ieder geval iets leuks gaan doen met mijn team, zonder hen kan ik dit mooie en belangrijke onderzoek niet doen.’

Het onderzoek van Laura Heitman

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.