Universiteit Leiden

nl en

Roxanne Kieltyka gekozen tot de Talented 12 van chemici

De Leidse chemicus Roxanne Kieltyka behoort in 2018 tot de Talented 12-lijst van de American Chemical Society. Dat maakte het blad Chemical & Engineering News op 19 augustus bekend.

'Twaalf wereldsterren'

Kieltyka behoort daarmee tot ‘twaalf jonge, wereldwijde sterren van de chemische wetenschap die werken aan oplossingen voor een aantal van de grootste problemen op aarde’. De laureaten werden gekozen uit meer dan 350 genomineerden. Ze is geëerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Chemical Society in Boston.

Synthetische micro-omgevingen

De Canadese Kieltyka is assistant professor aan het Leids Instituut voor Chemisch Onderzoek (LIC). Ze ontwerpt, produceert en test supramoleculaire materialen waarop in het lab biologische weefsels kunnen groeien. Haar doel is daarmee synthetische versies van cel-specifieke micro-omgevingen na te bouwen, waarin ze celgedrag in ontwikkeling en ziekten kan bestuderen.

Profiel

Chemical & Engineering news over Roxanne Kieltyka: Supramolecular sage is developing polymeric scaffold materials for growing tissue in the lab

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.