Universiteit Leiden

nl en

Europese Netwerkbeurs COST: Police Stops

Deze zomer is de COST action "Police Stops" goedgekeurd. Hoogleraar Law & Society Maartje van der Woude heeft meegewerkt aan de aanvraag en is vanuit Nederland de betrokken expert en onderzoeker.

COST actions zijn vierjarige Europees gefinancierde netwerkbeurzen met als doel om onderzoekers uit verschillende Europese landen rondom een thema samen te brengen en het gezamenlijk aanvragen van internationale onderzoeksgelden te stimuleren.

De COST action "Police Stops" heeft als doel om een beter zicht te krijgen op de praktijk van (proactieve) politie en migratiecontroles binnen Europa en de effecten van dergelijke controles op groepen binnen de (Europese) samenleving. Met deze focus sluit de COST action nauw aan op verschillende onderzoeksprojecten van Prof. van der Woude, waaronder haar NWO VIDI project "Getting to the core of Crimmigration".

Op 19 september aanstaande zal de officiƫle startbijeenkomst van de COST action in Brussel worden georganiseerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.