Universiteit Leiden

nl en

Benoeming nieuw erelid NVR – Tanja Masson-Zwaan

Het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) droeg afgelopen 18 juni Tanja Masson-Zwaan, LLM voor aan de Algemene Ledenvergadering om te benoemen tot erelid van de vereniging.

Tanja Masson-Zwaan is aan de Universiteit Leiden bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid opgeleid en heeft sindsdien een indrukwekkende loopbaan opgebouwd in het nationale en internationale ruimterecht. Het bestuur heeft kortgezegd drie hoofdoverwegingen om Masson-Zwaan te benoemen tot erelid. Zo speelt Masson-Zwaan vanuit haar specialisme en vanuit Nederland al vele jaren een toonaangevende rol bij het profileren en implementeren van Ruimterecht in de overwegend technische ruimtevaartwereld, onder meer door de Nederlandse overheid al ruim tien jaar te adviseren omtrent de Nederlandse Wet ruimtevaartactiviteiten. Daarnaast heeft Masson-Zwaan zich de afgelopen jaren ingezet om de institutionele en persoonlijke relaties tussen haar universitaire groep bij de Universiteit Leiden en andere organisaties in Nederland verder uit te bouwen. Tot slot heeft Masson-Zwaan zich voor de NVR in de periode van 2010 t/m 2016 gedurende twee bestuurstermijnen ingezet, eerst als bestuurslid en vanaf 2013 als vicevoorzitter.

Hiermee heeft Masson-Zwaan zeer bijzondere verdiensten jegens de vereniging en de ruimtevaart in het algemeen, waardoor het bestuur heeft besloten om haar voor te dragen tot erelid van de vereniging. Begin 2019 zal er een evenement worden georganiseerd ter ere van haar benoeming.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.