Universiteit Leiden

nl en

Veel aandacht voor Kavli-prijs Ewine van Dishoeck

Ewine van Dishoeck is volop in de nationale en internationale media gekomen met haar prestigieuze Kavli-prijs. Ze won 1 miljoen dollar voor haar baanbrekende werk naar het ontstaan van sterren en planeten en naar buitenaards leven.

Nobelprijs voor de sterrenkunde

De Kavli-prijs geldt als de belangrijkste prijs in de astrofysica en werd door De Volkskrant de ‘Nobelprijs voor sterrenkunde’ genoemd. Heel verbazingwekkend is het dan ook niet dat Van Dishoeck wereldwijd in meer dan 450 berichten verscheen. Ze zal haar prijs officieel ontvangen op 4 september in Noorwegen, uit de handen van de Noorse koning Harald V van Noorwegen.

Media

Hieronder een verzameling van berichten over de Kavli-prijs van Van Dishoeck:

Nederland

Internationaal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.