Universiteit Leiden

nl en

Alle mogelijkheden onderzoeken tijdens de Masterdag

Op vrijdag 16 maart bezochten studenten van over de hele wereld de faculteit geesteswetenschappen tijdens de Masterdag om al hun opties te onderzoeken. 'Leiden is een prachtige stad, ik zou hier zeker kunnen studeren!'

Meer dan duizend bezoekers bezochten tijdens deze Masterdag presentaties van een master in geesteswetenschappen. Met name de regiostudies waren erg populair, de zalen van Asian-, Middle Eastern-, Russian- en North American Studies zaten allemaal vol.

Om studenten te helpen met het maken van de juiste studiekeuze, bespraken masterstudenten, studieadviseurs én alumni alle opties tijdens de Meet & Greet sessies. Wat hadden studiekiezers op de Masterdag te zeggen?  

Aincre Evans (22)

Aincre uit Ghana heeft net haar BA bij de Universiteit Maastricht afgerond en is nu op zoek naar een master in Leiden. ‘I’m looking at Leiden's African Studies programme. The Leiden African Studies Centre has a great body of work and Leiden University has one of the best African Studies programmes in Europe. I have a lot of affinity for my continent and eventually I’m hoping to go into policy development, mostly regarding women’s rights in Africa.’

Jelle de Wolf (25)

Jelle doet een Nederlandse Hbo opleiding media en communicatie en wil zijn kennis verder verdiepen met een master Journalistiek. ‘Ik ben net naar de presentatie van Journalistiek en Nieuwe Media gegaan en heb gesproken met docenten en studenten tijdens de Meet&Greet. Ik heb een goed gevoel over deze studie. Over een paar jaar wil ik journalist zijn, dus ik hoop dat deze master daar de goede start voor is. Ik wil ook andere opties bekijken, maar ik denk dat ik me voor deze studie ga aanmelden.’

Marguerite Hopmans (22)

Marguerite uit Utrecht doet een BA Social Geography and Urban Planning, maar wil met haar masteropleiding een andere kant op. 'De laatste jaren realiseer ik me dat ik veel interesse heb voor verschillende culturen en de verschillen tussen culturen.  Met name tussen onze en de Russische cultuur. ik hebnet gesproken met mensen van de MA International Relations maar ik neem later vandaag ook een kijkje bij Russian and Eurasian Studies en Crisis and Security Management. Tot nu toe ben ik erg positief, Leiden is een prachtige stad en ik zou hier zeker kunnen studeren.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.