Universiteit Leiden

nl en

Michiel van Emmerik spreekt op kennisdag toezicht en handhaving

Op 1 februari 2018 heeft Michiel van Emmerik, universitair hoofddocent bij de afdeling Staats- en bestuursrecht van de universiteit Leiden, een lezing verzorgd over actuele ontwikkelingen in het bestuurlijke boeterecht op een door het advocatenkantoor Kennedy Van der Laan georganiseerde kennisdag toezicht en handhaving.

In zijn voordracht ging Van Emmerik in op de rechtsbescherming bij de oplegging van bestuurlijke boetes (onder meer eisen aan het bewijs, toetsing op evenredigheid) en in het bijzonder op de samenloop tussen bestuursrechtelijke en strafrechtelijke sancties. Onder het gehoor bevonden zich advocaten en medewerkers van diverse toezichthouders en gemeenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.