Universiteit Leiden

nl en

Esther Mourits wint wetenschappelijke prijs Historische Vereniging Oud Leiden 2017

Esther Mourits heeft zaterdag 4 november de wetenschappelijke prijs van de Historische Vereniging Oud Leiden 2017 in de wacht gesleept met haar publicatie ‘Een kamer gevuld met de mooiste boeken. De bibliotheek van Johannes Thysius’.

Esther Mourits promoveerde op 14 december 2016 met haar dissertatie over Johannes Thysius en zijn bibliotheek, promotores Prof. dr. W. van Anrooij en Prof. dr. P.G. Hoftijzer.Deze dissertatie verscheen als handelseditie onder de titel 'Een kamer gevuld met de mooiste boeken, de bibliotheek van Johannes Thysius'. 

De wetenschappelijke jury onder leiding van prof. dr. Rudi Ekkart was unaniem in haar keuze. In het  juryrapport is het volgende te lezen: ,,Uitvoerige publicatie over de prachtige bibliotheek van Thysius aan het Rapenburg. Handelsuitgave van een dissertatie. Beschrijft het leven van Thysius en zijn nalatenschap en geeft vervolgens een karakteristiek van zijn bibliotheek, ook in vergelijking met andere bibliotheken elders. Afzonderlijke hoofdstukken zijn gewijd aan de collecties op het terrein van de rechten, de geneeskunde en de geschiedenis. Rijk gedocumenteerd, ruim geïllustreerd en zeer leesbaar geschreven.’’

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.