Universiteit Leiden

nl en

Ontmoet de vijf geschiedenisstudenten van de opleidingscommissie

Zoals ieder jaar nemen er dit jaar 5 studenten deel aan de OLC Geschiedenis. Met zijn vijven willen wij de geschiedenisstudenten zo goed mogelijk vertegenwoordigen en de zichtbaarheid van de OLC vergroten. We kijken uit naar een interessant jaar!

Wij vertegenwoordigen elk een afzonderlijk jaar, alleen het eerste jaar heeft twee vertegenwoordigers. Hieronder wat meer informatie over ons:

  • Stijn Hes vertegenwoordigt samen met Annejet de eerstejaarsstudenten in de OLC. Hiervoor heeft hij VWO N&T gedaan. Hij is geïnteresseerd in politieke en culturele geschiedenis van de moderne tijd.
  • Annejet Groenewegen van der Weiden is onze tweede vertegenwoordiger van de eerstejaarsstudenten. Vorig jaar heeft zij de studie Antropologie gedaan, maar na het eerste jaar heeft zij besloten over te stappen naar Geschiedenis. Haar interesses liggen vooral bij de Romeinse tijd en de Renaissance.
  • Teun van Hout vertegenwoordigt de tweedejaarsstudenten. Naast geschiedenis studeert Teun ook IBO, waar hij vierdejaars is. Verder is hij ook bezig met de minor Chinese Economy & Society. Binnen geschiedenis wil hij zich specialiseren op Algemene en Economische & Sociale Geschiedenis.
  • Coen ten Cate vertegenwoordigt het derde jaar in de OLC. Zijn afstudeerrichting is Algemene en Vaderlandse Geschiedenis. Hij is geïnteresseerd in politieke en militaire geschiedenis van de twintigste eeuw. Vorig jaar was hij vice-praeses bij de Historische Studievereniging Leiden en heeft zich daarvoor twee jaar ingezet voor eerstejaarsstudenten in de eerstejaarscommissie van de HSVL.
  • Francesca Malegiannakis is de vertegenwoordiger van de masterstudenten en de secretaris van de OLC. In september is zij begonnen met de master Governance of Migration and Diversity, waarbinnen ze de geschiedenis track volgt. Daarnaast begint ze in februari met de master International Relations. Naast lid van de OLC is zij ook studentmentor voor een klas eerstejaarsstudenten en buddy voor een groep internationale studenten.

Je kan ons bereiken met al je vragen, opmerkingen, klachten of feedback door naar het volgende e-mailadres te mailen: olc-geschiedenis@hum.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.