Universiteit Leiden

nl en

Universiteit Leiden ontvangt eerste Javaanse Cultuurprijs

De Universiteit Leiden heeft op 28 oktober de eerste Javaanse Cultuurprijs ontvangen van de Universitas Sebelas Maret in Solo, Indonesië. De jury roemde onder meer de omvangrijke Leidse collectie Indonesische en Javaanse handschriften.

Ook het bestaan van uitgebreide onderzoek- en onderwijsprogramma’s, zoals de Engelstalige opleiding South and Southeast Asian Studies, was voor de jury een belangrijke reden om Universiteit Leiden de Javaanse Cultuurprijs toe te kennen.

Samenwerking uitbreiden

Marrik Bellen, vertegenwoordiger van Universiteit Leiden in Indonesië, nam de onderscheiding in ontvangst. ‘Deze onderscheiding is een erkenning van de positie van Leiden op het gebied van Indonesië studies. Daarnaast biedt de Cultuurprijs een zeer goede basis voor verdere samenwerking met Universitas Sebelas Maret op bijvoorbeeld het terrein van de Javanistiek, mogelijke digitaliseringsprojecten en mobiliteit voor staf en studenten.’

Javaanse studies

Rector magnificus Carel Stolker, die zelf helaas niet in Solo aanwezig kon zijn, laat weten erg verheugd te zijn. ‘Het is een eer dat Universiteit Leiden erkend wordt door Universitas Sebelas Maret als een belangrijk instituut met betrekking tot Indonesische studies in het algemeen en Javaanse studies in het bijzonder. Ik kijk uit naar verdere samenwerking.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.