Universiteit Leiden

nl en

MOOC Music & Society start 16 oktober

Grondige introductie in de verschillende manieren waarop muziek en de maatschappij met elkaar zijn verbonden.

Iedere vier weken biedt Coursera de MOOC Music & Society aan. Op 16 oktober gaat de MOOC weer van start.

De MOOC Music & Society geeft een grondige introductie in de verschillende manieren waarop muziek en de maatschappij verbonden zijn met elkaar. Aan bod komt bijvoorbeeld de rol, functie en positie van muziek in de maatschappij en ook de invloed die muziek heeft op sociale, politieke, economische en technologische ontwikkelingen. Boeiende lezingen en interviews, uitdagende opdrachten, interessante artikelen en natuurlijk veel muzikale voorbeelden geven meer inzicht in de manier waar, hoe en waarom we naar muziek luisteren, hoe muziek vorm geeft aan iemands identiteit en wat voor effect muziek heeft op onze normen en waarden.

De MOOC duurt vier weken en wordt om de vier weken weer opnieuw aangeboden. Lees hier meer over Music & Society.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.