Universiteit Leiden

nl en

Benoeming Judi Mesman: Hoogleraar Interdisciplinary study of societal challenges

Prof. dr. Judi Mesman is benoemd tot hoogleraar interdisciplinary study of societal challenges, een gedeelde leerstoel tussen de faculteiten Governance and Global Affairs (FGGA) en Sociale Wetenschappen (FSW) van de Universiteit Leiden.

Missie

De onderwijs- en onderzoeksagenda behorende bij deze leerstoel zal gebaseerd zijn op de doelen beschreven in de VN-agenda voor duurzame ontwikkeling, met specifiek aandacht voor de interdisciplinaire studie van maatschappelijke ongelijkheid in de toegang tot en voordelen van deze ontwikkeldoelen. Het programma van de leerstoel gaat uit van het levensloopperspectief en bestudeert processen van vroege kinderjaren tot aan volwassenheid die mogelijk de ontogenie van ongelijkheid en mogelijke oplossingen kunnen verklaren, door het onderzoeken van de veranderende en fasespecifieke rollen van de onderwijskundige, culturele, institutionele, (inter)nationaal politieke en economische context.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.