Universiteit Leiden

nl en

Politicologie nu ook in Den Haag

Na meer dan een jaar van intensieve voorbereidingen is op donderdag 31 augustus 2017 een start gemaakt met een nieuw, Engelstalig programma: International Relations & Organisations (IRO). Dit bachelorprogramma wordt per 4 september volledig in het Engels aangeboden op de Campus Den Haag door het instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden.

Ruim 400 internationale bachelorstudenten

Voor de IRO-studenten begon het studiejaar op 31 augustus met een orientatiedag. Ruim 400 studenten kwamen bijeen voor een kennismaking met elkaar, het programma, de docenten en de studievereniging SPIL. Er waren 63 nationaliteiten vertegenwoordigd; 64% van de IRO-studenten komt het buitenland; 10% van buiten de EU.

Students relaxing in the garden of the Wijnhaven building

Vrijwilligers van SPIL speelden als community officers een belangrijke rol bij de ontvangst en begeleiding van de nieuwkomers. Zij maakten de eerstejaars wegwijs in het Wijnhavengebouw, de stad en de ICT-systemen waarmee een Leidse student te maken krijgt. Ook werd stilgestaan bij de verschillende culturele achtergronden van de IRO-studenten en bij wat hen bindt.

Daniel Thomas, hoogleraar Internationale Betrekkingen en wetenschappelijk directeur van het Instituut Politieke Wetenschap, verrichte de formele aftrap. ‘Dit is een geweldige, fascinerende tijd om de internationale politiek te bestuderen. Natuurlijk, we hebben alles in het werk gesteld om ons voor te bereiden op de start van IRO, maar nu jullie hier allemaal zitten, is het pas écht.’

Twee nieuwe masterspecialisaties

IRO is niet het enige politicologische programma dat in dit academisch jaar in Den Haag van start gaat. De masterspecialisatie International Organisation (die voorheen werd verzorgd in Leiden) en het nieuwe programma Nederlandse politiek verwelkomen op 4 september 2017 hun eerste studenten.

Maria Spirova, onderwijsdirecteur van het Instituut Politieke Wetenschap, opende het collegejaar voor de nieuwe masterstudenten. ‘Ik proef hier een energieke sfeer. In de gesprekken die ik met jullie heb gehad, kwam naar voren dat jullie erg leergierig zijn en graag de handen uit de mouwen willen steken.’

Overige bachelor- en masterprogramma’s

Onderwijs Instituut Politieke Wetenschap

IRO Orientation Day participants in the Wijnhaven

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.