Universiteit Leiden

nl en
Bibliotheca Thysiana

Esther Mourits genomineerd voor de prijs van beste wetenschappelijke publicatie over de geschiedenis van Leiden

Esther Mourits promoveerde op 14 december 2016 met haar dissertatie over Johannes Thysius en zijn bibliotheek. Deze dissertatie verscheen als handelseditie onder de titel 'Een kamer gevuld met de mooiste boeken, de bibliotheek van Johannes Thysius'. 

Johannes Thysius en zijn bibliotheek

De Vereniging Oud Leiden over haar boek:  ‘Uitvoerige publicatie over de prachtige bibliotheek van Thysius aan het Rapenburg. Handelsuitgave van een dissertatie. Beschrijft het leven van Thysius en zijn nalatenschap en geeft vervolgens een karakteristiek van zijn bibliotheek, ook in vergelijking met andere bibliotheken elders. Afzonderlijke hoofdstukken zijn gewijd aan de collecties op het terrein van de rechten, de geneeskunde en de geschiedenis. Rijk gedocumenteerd, ruim geïllustreerd en zeer leesbaar geschreven.’

De wetenschappelijke jury - onder leiding van prof. dr. Rudi Ekkart - wijst op grond van haar deskundigheid zelf de definitieve winnaar aan. 

Aanvullende informatie 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.