Universiteit Leiden

nl en

Uzume Wijnsma's ode aan ‘kleine wetenschap’

Egyptoloog Uzume Wijnsma brengt op NEMO Kennislink een ode aan de kleine wetenschap. Wijnsma: “Waarom is het Westen zo machtig? En waarom vieren we eigenlijk kerstmis? Zulke vragen zijn niet te beantwoorden zonder ‘saaie’ historici. Zoals ik.”

Uzume Wijnsma

Uzume Wijnsma bestudeert papyri, kleitabletten en andere inheemse bronnen om beter te begrijpen hoe de Perzen hun enorme rijk bestuurden en in stand hielden. De Perzen heersten ongeveer twee en een half duizend jaar geleden over het eerste echte wereldrijk in de geschiedenis. 

Lees het volledige blog van Uzume Wijnsma op NEMO Kennislink

Geboorte van het eerste wereldrijk

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.