Universiteit Leiden

nl en

Universitaire verkiezingen: Op wie stem jij? Dit zijn de studentpartijen

Van 15 tot en met 19 mei zijn de universitaire verkiezingen. Je kunt nu kiezen wie jouw belangen komend jaar gaan vertegenwoordigen in de faculteitsraad van Geesteswetenschappen. Maar wie kies jij? Dit zijn de studentpartijen.

ONS

Lijsttrekker: Jonathan Provoost, BA Geschiedenis

Jonathan Provoost: “Wij willen meer ruimte voor zelfontplooiing voor actieve studenten, door hoorcolleges op te nemen en online beschikbaar te stellen. Grote vakken moeten tweetalig gegeven worden, zodat ze ook beschikbaar zijn voor Engelstalige studenten. Ook hebben we een focus op duurzaamheid en willen we kijken naar de mogelijkheid om zonnepanelen op de daken van de faculteit te plaatsen.” Lees meer over ONS

Partijleden van ONS

LVS Leiden

Lijsttrekker: Fu Zandy, BA Midden-Oostenstudies

Fu Zandy: “LVS Leiden maakt zich hard voor álle studenten. Van grote studies als Geschiedenis, maar ook voor studenten van de kleinere studies. Die worden soms ondergesneeuwd worden door de grotere. We willen geen clusterstudies en willen dat talenstudies klein blijven. Ook vinden we het goed dat de universiteit internationaliseert, maar dit moet niet ten koste gaan van Nederlandstalige studenten.” Lees meer over LVS Leiden

Partijleden van LVS Leiden

ISP

Lijsttrekker: Nilab Mohammad, BA International Studies

Nilab Mohammad: “Wij staan voor diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid. We willen de connectie tussen International Studies in Den Haag en de Faculteit Geesteswetenschappen in Leiden verbeteren. Door International Studies via de Faculteitsraad op de kaart te zetten zorgen we ervoor dat de studenten in Den Haag vertegenwoordigd worden in het bestuur. Ook willen we dat er extra rekening gehouden wordt met taal- en reisbeperkingen voor internationale studenten die faciliteiten in Leiden willen gebruiken.” Lees meer over ISP

Partijleden van ISP

CSL Leiden

Lijsttrekker: Charlotte Rijsdijk, BA Geschiedenis

Charlotte Rijsdijk: “Onze speerpunten zijn: geen massa maar maatwerk, toegankelijk onderwijs en duurzaamheid. Er is te weinig aandacht voor de individuele student, vooral bij de grote studies als Geschiedenis en International Studies. Dit willen we verbeteren. Ook willen we dat Leidse studenten de kans blijven krijgen om ook een masterstudie aan de Universiteit Leiden te volgen.” Lees meer over CSL Leiden

Partijleden van CSL Leiden

Wil je spreken met partijleden? Ze staan nog de hele week in het Lipsiusgebouw in Leiden en het Wijnhaven gebouw in Den Haag.

Hoe breng je je stem uit?

Stemmen doe je door in te loggen met je ULCN account.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.