Universiteit Leiden

nl en

NWO middelgrootsubsidie voor Ignas Snellen

Sterrenkundige Ignas Snellen ontvangt van NWO een middelgroot-subsidie van 300.000 euro, te besteden aan apparatuur om op zoek te gaan naar tweeling-aardes.

Snellens gehonoreerde project heet 'Op zoek naar tweeling Aarde'. Binnen dit project bouwt Nederland mee aan de meest nauwkeurige en stabiele spectrograaf in de wereld. Die zal worden ingezet voor een unieke zoektocht naar tweeling-aardes en voor nader onderzoek aan planeten die worden ontdekt door de NASA TESS- en ESA PLATO-satellieten.

Grote apparaten

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kende aan vier projecten middelgroot-subsidies toe, op het terrein van de exacte wetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. Veel onderzoekers zijn voor hun werk afhankelijk van grote apparaten. Met Investeringen NWO-middelgroot financiert NWO voorzieningen die voor individuele groepen vaak te kostbaar zijn. NWO betaalt maximaal 75 procent van de kosten van de investeringen in onderzoeksinfrastructuur. De instelling waaraan het onderzoek wordt uitgevoerd draagt minimaal 25 procent bij. De bijdrage van NWO dit jaar varieert van 110.000 tot 500.000 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.