Universiteit Leiden

nl en

Helpen neurogadgets de concentratie te verbeteren? Femke Nijboer in Computer Idee

De Leidse neurowetenschapper Femke Nijboer bespreekt in het magazine 'Computer Idee' of het mogelijk is om concentratie te trainen met behulp van een neurogadget.

'Discover the power of neurofeedback'

'Mindset' is een apparaat dat op een koptelefoon lijkt en vol zit met EEG-sensoren. Het apparaat zou in staat zijn om te detecteren of de persoon die hem draagt geconcentreerd is of niet. Op dat moment laat het apparaat een geluidje horen. Door daarmee te oefenen zou de drager de concentratie kunnen trainen. Het verkrijgen van informatie over eigen hersenactiviteit wordt neurofeedback genoemd.

Femke Nijboer: "Theoretisch is het mogelijk om hersenactiviteit te trainen door feedback op je hersenactiviteit."

Femke Nijboer over gadgets en neurofeedback

In Computer Idee gaat Nijboer in op toepassingen van deze populaire gadgets. Ze vergelijkt de neurogadgets voor het publiek met traditionele EEG-instrumenten. Is het daadwerkelijk mogelijk of neurofeedback in de toekomst wel gebruikt kan worden om concentratie te trainen? Femke Nijboer: 'Theoretisch is het mogelijk om gewenste hersenactiviteit te trainen door feedback te krijgen over je hersenactiviteit.'
Lees Computeridee met Femke Nijboer: Helemaal Zen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.