Universiteit Leiden

nl en

Summer Schools 2017: van biofarmacie tot papyrologie

Zin om eens een ander vakgebied te verkennen? Of juist een onderwerp uit je studie verder uit te diepen? Ook deze zomer biedt de Universiteit Leiden weer een brede selectie Summer Schools aan.

Diverse faculteiten organiseren in de maanden juli en augustus intensieve collegereeksen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo kunnen studenten, promovendi en professionals van binnen en buiten de universiteit extra kennis op doen in hun interessegebieden. Naast de onderwijsmomenten is er tijdens de Summer Schools ook ruimte voor sociale activiteiten en uitstapjes in en om Leiden. Dit leidt tot een ambitieuze en aangename setting met veel internationale deelnemers, en is een unieke gelegenheid voor Leidse wetenschappers om hun kennis met de wereld te delen.

Ruime keuze

Aankomende zomer kunnen deelnemers kiezen uit ruim twintig verschillende Summer Schools, in zowel Leiden als Den Haag. Zo is er een Summer School over biofarmaceutische wetenschappen maar ook over Oud-Russisch, over nationale wetgeving in Europese lidstaten en over Papyrologie.  De programma’s zijn altijd kleinschalig van opzet en bieden deelnemers persoonlijke begeleiding en excellente docenten. 

Het volledige aanbod van Summer Schools beslaat de gebieden Science, Law, Archaeology, Peace & Justice, Teaching en Language & Linguistics. De Summer Schools zijn toegankelijk voor geïnteresseerden, mits zij over de juiste vooropleiding en ervaring beschikken. De deadline voor aanmelden en de kosten voor deelname verschillen per Summer School.

Een selectie uit het aanbod van Summer Schools

Summer School Europeanisation of Administrative Law

In the last week of June 2017 the Constitutional and Administrative Law Department of Leiden Law School, supported by the Municipality of the Hague, will organise a Summer Course on the Europeanisation of national administrative law in EU Member States. The course is open to doctoral students and young professionals in EU Member States who are eager to learn more about the reception of EU law in the administrative law and practice of other Member States and who would like to share their experience or knowledge of the Europeanisation of their own national administrative law. The programme of the Summer Course looks very promising with more than twenty speakers having confirmed attendance.

More information and application

International Bio-Pharmaceutical Sciences Summer School

Bio-Pharmaceutical Sciences will provide a new version of its Summer School Programme in 2017, building on the welcome success of the previous event. The success in capturing the enthousiasm of previous participants lies directly in connecting people from very different international backgrounds, based on their shared research interests in Bio-Pharmaceutical Sciences. We will make our labs, facilities and leading experts at LACDR, the Leiden Academic Centre for Drug Research, availble for the coming summer school in 2017. We will also provide our summer school programme around Drug & Target Discovery,  Systems Pharmacology and BioTherapeutics.

More information and application

International Law Summer Schools

The Grotius Centre offers a range of summer courses which focus on different areas of international law and human rights. The International Criminal Law Summer School and the International Humanitarian Law Summer School are open to bachelor's students, while our other courses are mostly geared towards master's students, PhD candidates and professionals. All summer schools encourage active participation, and they aim to link theory to practice. The workshops, simulations and exercises are not only taught by academics but also by practitioners from the international courts, tribunals and organisations that are present in The Hague.

More information and application

Leiden Summer School in Languages & Linguistics

The 2017 Summer School in Languages and Linguistics will offer ten different programmes, ranging from Papyrology to Iranian and from Old Russian to Descriptive Linguistics. All courses are taught in English, which means that good knowledge of the English language is a basic requirement. Only the course on Russian literature is taught in Russian. Apart from the classes, some extra-curricular activities will be planned during the Summer School, such as an opening reception where participants can get to know each other and their teachers in an informal setting, and several other social activities.

More information and applicaton

Summer School: Migration Memory Under Construction

This Summer School deals with how migration is remembered. Remembering and disrembering are conscious activities, springing from social debates and political decisions. Debates about remembering aspects of migration history, and the construction of a collective heritage (in school books, in museums, as part of a curriculum) are frequently very emotional. Claim-makers lobby for the right of ‘their’ group to be remembered, and to make (rather ambiguously) ‘our’ history part of ‘your’ history. 

More information and application

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.