Universiteit Leiden

nl en

Op zoek naar een baan tijdens de 33e editie van de Bètabanenmarkt

Op 15 maart zochten bètastudenten naar hun match tijdens de Bètabanenmarkt in het nieuwe Gorleaus gebouw. Deze 33e editie was de grootste ooit, met maar liefst 53 bedrijven en 1060 aanmeldingen. CEO van Siemens Ab van der Touw opende het carrière-evenement.

Opening door Ab van der Touw

De voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Leiden ontving alle bezoekers in het Gorleaus met een warm welkom. Hij noemde de bètastudenten de toekomst, en zei onder de indruk te zijn van de animo voor de Bètabanenmarkt: 'Een goed teken voor de sector.' 

Ab van der Touw ontvangt de bezoekers

Oriënteren bij de stands

De studenten konden terecht bij 53 bedrijven en instanties. Zo waren er grote bedrijven aanwezig zoals Capgemini, KPN Consultancy en Nationale Nederlanden, maar ook overheidsinstellingen zoals de Rijksoverheid en het Ministerie van Defensie.  

Op bezoek bij de stand van Newcraft
Uitleg bij TOPdesk
Werken bij Defensie

Speeddaten

De Bètabanenmarkt bestond naast stands met bedrijven uit workshops en speeddatesessies, waar de bezoekers 1-op-1 met de bedrijven konden praten. Beide onderdelen werden aangeboden door zo'n tien bedrijven. 

1-op-1 met de bedrijven tijdens het speeddaten

Professioneel op de foto

Een jaarlijks extraatje voor de bezoekers was het laten schieten van een professionele LinkedIn foto. Voor de bezoekers een populair onderdeel, bleek uit de rij die er de hele dag was. 

Een bezoekster laat een professionele LinkedIn foto maken
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.