Universiteit Leiden

nl en

Bezoekers over de Masterdag op 10 maart

Vrijdag 10 maart vond de Masterdag plaats. Studenten kwamen van heinde en verre om zich te laten overtuigen dat een master in de geesteswetenschappen aan de Universiteit Leiden de beste keuze is.

Sophie (20)

Studeert: International Studies (Universiteit Leiden)
Geïnteresseerd in: North American Studies

“Ik ben naar de Masterdag gekomen omdat ik nog een aantal vragen had waarvan ik het antwoord niet op de site kon vinden. In mijn bachelor ben ik me al aan het specialiseren in Noord Amerika, dus deze master sluit daar mooi op aan. Het eerste semester van het volgende collegejaar ga ik ook naar Boston!”

Luuk (20)

Studeert: Biologie (Universiteit Utrecht)
Geïnteresseerd in: International Relations

“Vandaag wil ik te weten komen hoe het is om een master te doen, en waar de focus van een master nou ligt. Ik heb net gekeken bij International Relations, omdat ik de dynamiek van die opleiding erg interessant vind. Het haakt in op de actualiteit, en juist het internationale aspect van de master maakt het voor mij iets gewichtiger en interessanter.”

Nino (28) en Elias (29)

Studeren: Assyriologie (Universiteit Leiden) en Rechten (afgestudeerd)
Geïnteresseerd in: Assyriology (MA)

Nino: “Ik doe nu een bachelor Assyriologie, en daar zou ik misschien ook wel een master in willen doen. We hebben gehoord dat hier studeren heel leuk is! We komen uit Italië, maar we houden ook erg van Nederland en Nederlandse mensen.”

Dennis (26)

Studeert: pre-master Nederlandse Letterkunde (Vrije Universiteit), master Filosofie (Universiteit van Amsterdam)
Geïnteresseerd in: Literary Studies, Neerlandistiek, Comparative Literature and Literary Theory

“Ik wil me zo breed mogelijk oriënteren op m’n literatuurmaster. Daarom ben ik naar verschillende masters in de literatuur aan het kijken. Net was ik in gesprek met iemand van Literary Studies over waar het verschil tussen de masters nou precies ligt, daar ben ik erg benieuwd naar.”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.