Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen benoemd tot lid KHMW

Leo Lucassen, hoogleraar Global Labour and Migration History en directeur onderzoek van het IISH, is op 18 februari 2017 benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).

De KHMW bestaat sinds 1752 en heeft tot doel een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. Ieder jaar worden tijdens de Winterlezing nieuwe directeuren en leden benoemd.

Leo Lucassen heeft de afgelopen jaren veelvuldig bijgedragen aan de debatten over migratie en vluchtelingen. Recentelijk deed hij dit nog bij Buitenhof. Ook schreef hij vorig jaar met Henk van Houtum het boek 'Voorbij Fort Europa', waarin een nieuwe visie op het Europese migratiebeleid wordt gepresenteerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.