Universiteit Leiden

nl en

Chibuike Uche bezet Stephen Ellis-leerstoel voor Financiën en Integriteit in Afrika

De Nigeriaanse econoom Chibuike Uche is benoemd op de Stephen Ellis-leerstoel voor Financiën en Integriteit in Afrika aan de Universiteit Leiden. De leerstoel begint op 1 april 2017 en wordt de komende drie jaar gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Chibuike Uche: financieel expert in Afrika

Demissionair minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zal de leerstoel officieel lanceren op 4 april. Chibuike Uche heeft ruime onderzoekservaring in Nigeria, Ghana en Sierra Leone op het gebied van politieke economie, het bedrijfsleven, financiële geschiedenis, financiële instituties en regulering. Voordat hij als onderzoeker aan het Afrika-Studiecentrum Leiden begon te werken, was Chibuike Uche onder andere hoogleraar Banking and Financial Institutions aan de Universiteit van Nigeria en lid van het Monetaire Beleidscomité van de Centrale Bank van Nigeria. 

Chibuike Uche

Stephen Ellis

Stephen Ellis (1953-2015) was een zeer gewaardeerde senior researcher aan het Afrika-Studiecentrum Leiden en Desmond Tutu professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.