Universiteit Leiden

nl en

In memoriam: Prof. Michel Mandel

Met grote droefenis delen wij mede dat Prof. Dr. Michel Mandel op 20 Januari 2016 is overleden.

Michel Mandel begon zijn loopbaan als lector bij professor Staverman eind 1958 en werd in 1961 benoemd als hoogleraar Fysische Chemie. Hij was een expert op wereldniveau op de gebied diëlectrische spectoscopie en polyelectrolyten. Hij was gasthoogleraar in Israël, Italië en België, bezocht regelmatig Japan en Zweden. Jarenlang was Mandel hoofdredacteur van het tijdschrift Biophysical Chemistry waaruit zijn interesse en aandacht voor biopolymeren bleek. Vele van zijn studenten en promovendi zijn thans zelf hoogleraar of inmiddels met emeritaat.

Wij wensen zijn kinderen en familie sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.