Universiteit Leiden

nl en

Clinic Exchange Conference 2016 Internationaal Humanitair Recht

Het Kalshoven-Gieskes Forum en het Grotius Centre for International Legal Studies waren van 8 tot 14 december 2016 in Den Haag gastheer van de tweede jaarlijkse "Internationaal Humanitair Recht Clinic Exchange Conference". Het idee voor deze conferentie komt voort uit een samenwerkingsprogramma tussen de Leidse Internationaal Humanitair Recht Clinics, Emory Law School (USA) en Radzyner Law School (Israël), evenals het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC). Den Haag fungeert als het ‘thuis’ van internationale strafhoven en tribunalen. Het onderwerp van de conferentie was dan ook 'Den Haag: Centrum van het Internationale Recht en het handhaven van het Internationaal Humanitair Recht’.

Voor een uitgebreid verslag van de International Humanitarian Law Clinic Exchange Conference 2016 kunt u terecht op de Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.