Universiteit Leiden

nl en

Joost Westerweel als referent bij symposium ‘Vitale democratie’

Op 2 november werd in de Rode Olifant in Den Haag het symposium ‘Vitale democratie’ gehouden, georganiseerd vanuit het Ministerie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Tijdens dit symposium werd in deelsessies gediscussieerd over de thema’s ‘de rol van de gemeenteraad in een meervoudige democratie’, ‘meervoudige democratie op nationaal niveau: het referendum voorbij’, en ‘decentralisatie en participatie: beelden uit het Lokaal Kiezersonderzoek’. Joost Westerweel (promovendus afdeling Staats- en Bestuursrecht) was als referent aanwezig om plenair inhoudelijk te reageren op de uitkomst van de deelsessie ‘de rol van de gemeenteraad in een meervoudige democratie’. Keynote speakers waren Paul Dekker (SCP), Richard van Zwol (secretaris-generaal BZK) en Wim van de Donk (Commissaris van de Koning in Noord-Brabant).

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie