Universiteit Leiden

nl en

Ruim 700 bezoekers op Leidse Masterdag Geesteswetenschappen

Studenten uit Londen, Amsterdam en Leiden bezochten presentaties en spraken met studenten, docenten en alumni om meer te weten te komen over de masteropleidingen die Universiteit Leiden heeft te bieden.

Habon uit Alkmaar en Yusra uit London bezochten African Studies

Habon studeert European Studies in Den Haag en Yusra studeert Politicologie  in Londen. “We zijn naar de Masterdag gekomen om meer te weten te komen over de MA African Studies. Door de presentatie te bezoeken en te praten met docenten en studenten op de Informatie Markt, hopen we een wat beter beeld te krijgen van de precieze inhoud van de studie en wat voor banen je kunt vinden na de opleiding.” Gevraagd naar wat ze van Leiden vinden, zeiden ze: “We vinden Leiden erg leuk, het is heel cute!”

 

Jelle uit Leiden en Rick uit Maastricht bezochten Philosophy, Politics and Economics (PPE)

“We zijn hier voornamelijk naartoe gekomen om met studenten en alumni van PPE te praten. Op de website kun je wel veel informatie vinden, maar als je met studenten praat die de studie nu doen geeft dat je toch een veel beter beeld van de opleiding. We studeren nu Politicologie en Liberal Arts, wat brede opleidingen zijn, en we hopen ons met een Master te specialiseren om zo onze kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

 

Laura uit Leiden en Sanne uit Waddinxveen praten met stagecoördinator/loopbaanadviseur Atse Fokkens

Laura en Sanne zijn allebei tweedejaars studenten International Studies aan de Universiteit Leiden. “We zijn naar de Informatie Markt op de Master Dag gekomen om meer te weten te komen over minoren en welke ons het beste voorbereiden op de masters waarin we zijn geïnteresseerd.” Ze vroegen Atse ook om advies over stages. “We zijn allebei gespecialiseerd in Rusland, dus we willen graag stage lopen in Rusland.”

 

Lars uit Amsterdam bezocht International Relations

“Ik doe nu een master Sociale Geografie in Amsterdam, maar omdat ik nog vrij jong ben – 22 – wil ik graag een andere Master doen voordat ik ga werken. Ik ben heel geïnteresseerd in International Relations en wil graag in februari beginnen. Leiden is de enige universiteit waarbij je deze opleiding in februari kunt beginnen dus ik hoop vandaag wat meer te weten te komen over de studie voordat ik mij gaan inschrijven.”

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.