Universiteit Leiden

nl en

Open Dag: 2 nieuwe Engelstalige bacheloropleidingen

Tijdens de Open Dag op 15 oktober waren presentaties te bezoeken van 2 nieuwe Engelstalige bachelor tracks 'Arts, Media & Society' en 'Philosophy'. De nieuwe opleidingen gaan volgend jaar van start. Studiekiezers vertellen met welke vragen zij naar de Open Dag kwamen.

Selina (British School, Oegstgeest) heeft gehoord over de nieuwe opleiding Arts, Media & Society

‘Ik heb net al een beknopte uitleg over het programma gekregen van een student. Dat maakte me al erg enthousiast. Ik vind het leuk omdat het om de verschillende aspecten draait; niet alleen maar over kunst en kunstgeschiedenis, maar vooral de relatie met andere vormen van media en wat de impact is op de maatschappij. Ik ga zo nog even naar de presentatie van de opleidingen waar ik precies te horen krijg hoe de studie is opgebouwd en welke vakken je allemaal krijgt.’

Maciaj, last year of high school in Poland (Polen) – Philosophy

'Ik ben geïnteresseerd in de nieuwe opleiding Philosophy: Global and Comparative Perspectives, maar ook in de Liberal Arts & Sciences opleiding van de Universiteit Leiden in Den Haag. Ik ben vooral benieuwd naar de studie die het beste bij mij past; ik zoek een opleiding waar de verschillende inzichten, meningen en kennis vanuit de hele wereld bij elkaar komt. Ik vond het verrassend bij Philosophy dat er geen toegangseisen waren. Dat is bij Britse universiteiten bijvoorbeeld wel zo, die hebben hele strikte toegangseisen. Om een antwoord te krijgen op de vraag of ik me hier zie studeren, vraag ik aan studenten hoe een normale dag als Philosophy student er uit ziet.'

Ook bezoekers voor andere opleidingen werden geinterviewd, onder wie Rogier uit Zeist:

Rogier (HBO Communicatie, Zeist) is benieuwd naar de studie Geschiedenis

‘Vanaf de basisschool heb ik al een passie voor geschiedenis. Ik las altijd al veel boeken en zocht veel online op. Ook houd ik van schrijven en presenteren. Geschiedenis is echt ideaal voor mij dus. Toch wil ik vandaag weten hoe de indeling van de studie eruit ziet en waar de colleges worden gegeven. Ik heb een proefcollege gevolgd en vond dat erg interessant.’

Over de open Dag

Bijna 7.000 studiekiezers kwamen afgelopen zaterdag naar Leiden om een bezoek te brengen aan de Open Dag. Ze kwamen uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland om een start te maken met hun studiekeuze. Op de Informatiemarkt in de Pieterskerk stelden zij hun vragen aan studenten en studieadviseurs om meer te weten te komen over de inhoud en de toekomstmogelijkheden van de opleidingen. 

Meelopen of Proefstuderen?

Wil je meer weten over een specifieke opleiding? Dat kan! Je kunt eind november een dagje Proefstuderen. Je neemt actief deel aan hoor- en werkcolleges, doet mee aan practica en maakt kennis met studenten en docenten. Kijk voor het  programma van de opleiding van jouw interesse op de website.  Kun je niet tijdens Proefstuderen? Kom dan een dagje meelopen! Tijdens een meeloopdag neemt een student je mee op sleeptouw. Kijk op de website wanneer er meeloopdagen zijn bij de studie waar jij je verder in wilt verdiepen.

Meer informatie op Studeren in Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.