Universiteit Leiden

nl en

Open Dag: ‘wat wil ik gaan studeren?’

Bijna 7000 studiekiezers kwamen afgelopen zaterdag naar Leiden om een bezoek te brengen aan de Open Dag. Ze kwamen uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland om een start te maken met hun studiekeuze. Op de Informatiemarkt in de Pieterskerk stelden zij hun vragen aan studenten en studieadviseurs om meer te weten te komen over de inhoud en de toekomstmogelijkheden van de opleidingen. Zes studiekiezers vertellen met welke vragen zij naar de Open Dag kwamen.

Daan (5 vwo, Haarlem) wil meer weten over Archeologie

‘Ik vind eigenlijk alles uit het verleden erg intrigerend. Wat je bij Archeologie leert, kun je gelijk praktisch toepassen. Het leuke is dat je ook met je handen bezig bent. Ik wilde voornamelijk weten wat voor werk er te vinden is met de studie Archeologie. Gelukkig vindt 90% werk binnen het vakgebied, bijvoorbeeld in het veldwerk of bij musea.’

Veronique ( 4 vwo, Delft) komt kijken bij Sterrenkunde

‘Ik wil vooral weten wat de verschillen zijn tussen Natuurkunde en Sterrenkunde. Het blijkt dat de studies veel dezelfde vakken hebben. Ik vind het heelal interessant, omdat het groot, onbekend en oneindig is. Er zijn geen grenzen. Ik denk daarom dat ik voor Sterrenkunde ga.’

Rogier (HBO Communicatie, Zeist) is benieuwd naar de studie Geschiedenis

‘Vanaf de basisschool heb ik al een passie voor geschiedenis. Ik las altijd al veel boeken en zocht veel online op. Ook houd ik van schrijven en presenteren. Geschiedenis is echt ideaal voor mij dus. Toch wil ik vandaag weten hoe de indeling van de studie eruit ziet en waar de colleges worden gegeven. Ik heb een proefcollege gevolgd en vond dat erg interessant.’

Puck (5 VWO, Haarlem) wil graag studeren bij LUC The Hague

‘Ik heb een zomer in Canada Engels gestudeerd en vind het een leuke taal. Vandaar dat ik sowieso een Engelstalige studie ga doen. Ik vind het internationale aspect van Leiden University College The Hague erg leuk en dat je samen met Nederlandse en internationale studenten samenwoont en samen colleges volgt. Een echte community dus! Ik wil de informatie die ik online over de opleiding al heb gelezen uitbreiden met informatie uit eerste hand. Dus bijvoorbeeld welke vakken je kunt kiezen.’

Ivan (5 vwo, Aruba) is geïnteresseerd in Bio-Farmaceutische Wetenschappen

‘Ik wil weten wat studenten nu echt interessant vinden aan de studie en wat voor werk je kunt doen nadat je bent afgestudeerd. Zitten daar ook nog verschillen in met andere bèta-opleidingen?  Ik heb een technische en medische interesse en zoek vooral diepgang in een studie.  De belangrijkste vraag vandaag is 'wat wil ik?'.’

Selina (British School, Oegstgeest) heeft gehoord over de nieuwe opleiding Arts, Media & Society

‘Ik heb net al een beknopte uitleg over het programma gekregen van een student. Dat maakte me al erg enthousiast. Ik vind het leuk omdat het om de verschillende aspecten draait; niet alleen maar over kunst en kunstgeschiedenis, maar vooral de relatie met andere vormen van media en wat de impact is op de maatschappij. Ik ga zo nog even naar de presentatie van de opleidingen waar ik precies te horen krijg hoe de studie is opgebouwd en welke vakken je allemaal krijgt.’

Meelopen of Proefstuderen?

Wil je ook meer weten over een specifieke opleiding? Dat kan! Je kunt eind november een dagje Proefstuderen. Je neemt actief deel aan hoor- en werkcolleges, doet mee aan practica en maakt kennis met studenten en docenten. Kijk voor het  programma van de opleiding van jouw interesse op de website.  Kun je niet tijdens Proefstuderen? Kom dan een dagje meelopen! Tijdens een meeloopdag neemt een student je mee op sleeptouw. Kijk op de website wanneer er meeloopdagen zijn bij de studie waar jij je verder in wilt verdiepen.

Meer informatie op Studeren in Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.