Universiteit Leiden

nl en

Politicologie start Engelstalige bachelorspecialisatie IRO in Den Haag

Het Instituut Politieke Wetenschap (Universiteit Leiden) start per september 2017 een nieuwe Engelstalige bachelorspecialisatie. International Relations and Organisations (IRO) zal worden verzorgd aan de vestiging in Den Haag. Het driejarige programma is gericht op studenten uit het binnen- en buitenland, die zich willen verdiepen in internationale betrekkingen en organisaties vanuit sociaal-wetenschappelijk perspectief.

[English version here.] Net als in Leiden mogen de studenten rekenen op hoogwaardig onderwijs door goede, betrokken docenten. Nieuw is dat alle onderwijsactviteiten in het Engels zullen plaatsvinden. Daardoor wordt een internationale leeromgeving gecreëerd, waarin naar verwachting studenten uit alle windrichtingen een thuis zullen vinden. Het Instituut Politieke Wetenschap heeft ruime ervaring met het verzorgen van onderwijs in Den Haag; de Universiteit Leiden is er inmiddels niet meer weg te denken. Dat Den Haag zich steeds meer ontpopt tot internationale hoofdstad van vrede en recht, en de thuishaven is van vele internationale organisaties, is mooi meegenomen.

Aanvulling op bestaande bachelorprogramma’s

De Nederlandstalige bachelorprogramma’s, Politicologie en de specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties (IBO), blijven in Leiden. De huidige en aankomende studenten in deze opleidingen zullen hun studie in Leiden blijven volgen en afronden. Alle colleges en voorzieningen blijven voor deze studenten in Leiden.

De bachelorspecialisatie International Relations and Organisations kan dan ook worden gezien als een aanvulling op het politicologie-curriculum. De voorbereidingen zijn in volle gang en studenten kunnen zich al voor de opleiding aanmelden.

Meer weten?

Bachelors in Leiden: International Relations and Organisations

Studeren in Leiden: Politicologie

Studeren in Leiden: Internationale Betrekkingen en Organisaties

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.