Universiteit Leiden

nl en

Maxim Allaart benoemd tot assessor W&N faculteitsbestuur 2016-2017

Maxim Allaart neemt dit collegejaar de functie van assessor binnen het W&N faculteitsbestuur op zich. De assessor behartigt de belangen van de studenten door als student-lid zitting te nemen in het faculteitsbestuur.

Maxim Allaart rondde afgelopen academisch jaar de bachelor Life Science & Technology succesvol af. Dit jaar start ze met de gelijkluidende master. Al is het natuurlijk de vraag hoeveel tijd hiervoor nog over blijft: 'Voor de functie assessor staat in principe 25 uur per week, dus ik probeer om één vak per periode te volgen,' zegt Maxim. 

Maxim Allaart 

Bezigheden

Afgelopen jaar heeft Maxim samen met vier andere studenten de Leidse Betadag georganiseerd. 'Erg leuk, onder andere omdat ik faculteitsbreed met studenten van andere studies werkte,' legt Maxim uit. Naast de Betacommissie heeft Maxim ook een verleden bij het Junior Science Lab, waar ze nu nog steeds een aantal keer per jaar als student assistent de proefjes ondersteund. In zekere zin hebben beide activiteiten bijgedragen aan de keus voor de functie als assessor, omdat Maxim hierbij merkte dat het faculteitsbreed werken haar beviel. Ook speelde nieuwsgierigheid een belangrijke rol in haar keuze: 'Op deze manier kan ik een kijkje achter schermen van de faculteit nemen.' 

Visie

Maxim geeft aan dat ze de zichtbaarheid van de assessor naar alle studenten erg belangrijk vindt. Daarnaast gaat ze zich inzetten voor meer doorzichtigheid van informatiestromen binnen de faculteit. 'Een voorbeeld hiervan, wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat ik wil zorgen voor terugkoppeling over uitslagen van de vakevaluaties en of (en wat) er wordt ondernomen aan de hand van deze evaluaties. Verder wil ik me heel graag inzetten voor gescheiden afvalinzameling op de faculteit, waar mijn voorganger Marieke Vinkenoog al mee gestart is in het afgelopen jaar,' aldus Maxim.

Verwachting

Over de invloed die ze binnen het bestuur kan hebben zegt Maxim het volgende: 'het bestuur is open en luistert goed, ik merk dat ze het belangrijk vinden dat de functie assessor bestaat. Voor de rest is het allemaal nieuw voor mij, maar ik heb er heel veel zin in.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.