Universiteit Leiden

nl en

Veni beurs voor Anne-Isabelle Richard

Dr. Anne-Isabelle Richard heeft een Veni binnengehaald voor haar onderzoek ‘Eurafrica, African Perspectives, 1918-1970s’. Het project onderzoekt de relatie tussen Europa en Afrika vanuit een Afrikaans perspectief.

De relatie tussen Europa en Afrika is op verschillende manieren vormgegeven. Eurafrika gaat ervan uit dat Europa en Afrika afhankelijk van elkaar zijn en elkaar aanvullen. Eurafrika is altijd vanuit Europees perspectief onderzocht. Dit project gaat onderzoeken wat Afrikanen van Eurafrika vonden en hoe zij het gebruikten voor hun eigen doeleinden. De focus zal liggen op Senegal en Ghana als regionale centra in West Afrika met contrasterende benaderingen van Eurafrika.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.